Yeni Nesil Boya – Su bazlı yağlı boya

VOC_uyumluSUBATEK markalı su bazlı yağlı boyalarımız kendi üretimimiz olan su bazlı alkid esaslı reçineden imal edilmektedir. Boyalar performans olarak solvent bazlı boyaları aratmayacak düzeydedir.

VOC limitleri Avrupa Birliği 2004/42/CE 2010 limitleri altında olan su bazlı boyalar; uyugulama kolaylığı, yüksek parlaklık, sertlik, su direnci, bir çok yüzeye iyi yapışma özellikleri ve yüksek performansı ile kullanıcılara sunuluyor.

 

Çevre dostu boyaların kullanım alanları:

İç cephe -Dış cephe inşaat boyası  olarak: Su bazlı yağlı boyalar duvarlarda rahatlıkla kullanılabilir. Herhangi bir astar kullanmaya gerek kalmadan yüzeye mükemmel yapışır. Parlak saten boyaların yerine ideal bir çözümdür. Uygulanan duvar yüzeylere  ipeksi ve yeni boyanmış hissi verir. Parlak iç cephe uyugulamaları için su bazlı bir çözümdür.  Çok daha az koku ile, iç ve dış cephede yüksek performans özelliği elde edilebilir. Klasik boyalarda olduğu gibi silkon içermez, kendi yapısı itibari ile mükemmel su ve nem dayanımı vardır. Dış cephelerde mükemmel yapışma özelliği ile dış hava şartlarına yüksek dayanım vardır. Eski boyaların üzerine de rahatlıkla uygulanabilir.

Metal endüstri boyalası olarak: Su bazlı yağlı boyaların en iyi avantajlarından biri de korozyon direncidir. İstenen performansta yüksek parlaklık ve korozyon direnci sağlanabilir. Metal yüzeylere mükemmel yapışma özelliği vardır. Parlayıcı yanıcı olmadığı için uygulama anında veya depolamada yangın riski taşımaz. Düşük derecelerde fırın sistemleri içinde uyugundur.

Ahşap – mobilya boya ve vernikleri: Eski boyalı, dolgulu veya astarlanmış ahşap yüzeylerde rahatlıkla kullanılabilir. Direk ahşap uygulaması için uygun değildir. Astar veya dolgu için su bazlı çözümlerimiz de vardır. Hobi boyası olarak rahatlıkla kullanılabilir. Ahşap oyuncak boyama içinde uygundur.

 

Su bazlı yağlı boyaların diğer avantajları:

Önümüzdeki günlerde daha sık karşılaşacağımız su bazlı boyaların bir çok avantajı var. Oto boyasından, dekoratif amaçlı, mobilya/ahşap sektörüne, endüstriyel metal boyalarında ve daha bir çok alanda kullanılmakta olan bu boyaların avantajlarından kısaca bahsedelim.

Performans avantajları:  Sentetik boyalarda olduğu gibi sararma ve parlaklık kaybı yoktur. Sararma direnci yüksektir.  Çatlama, dökülme veya kırlma problemleri yoktur. Daha az boya ile daha fazla alan boyayabilirsiniz. Yüzeyi silinebilir. Su bazlıdır ama suya karşı çok dirençlidr. Dış mekanlarda da rahatlıkla kullanılabilir.

Çevre ve insan sağlığı avantajları: Çok düşük VOC  içerir.  Rahatsız edici kokusu yoktur. Uygulamadan kısa bir süre sonra kokusu kaybolur. Toksik değildir. Kurşun gibi ağır metaller içermez. Solvent bazlı boyalar gibi yanıcı yada parlayıcı değildir. Uygulayıcıların sağlıklarını etkilemez.

Uygulama Avantajları:  Çok iyi yayılma özelliği sayesinde fırça ve rulo izi bırakmaz. Klasik su bazlı iç cephe boyaları gibi temizliği kolaydır. Uygulandıktan sonra kurumadan suyla temizlik yapılabilir.

Boya ozellikler

Su Bazlı yağlı boyanın başlıca fayda ve avantajları:

Çok düşük VOC : Uçucu Organik Bileşenler (VOC) çok düşüktür. Avrupa Birliği’nde uygulanan limitlerin altında dır.
Kolay uygulama: Zevkli ve kolay bir uygulaması vardır. Fırça, rulo veya pistole ile uygulanabilir.
Su ile inceltilir : Solventli boyalarda olduğu gibi tinerlerle inceltilmez. İçme suyu ile inceltilir.
Yüksek örtücülük: Daha az boya ile daha çok yüzey boyanır. Buda metrekare başına maliyeti düşürür.
Parlaklık direnci: Parlaklığını çok uzun süre korur. Parlaklık kaybı solvent bazlılara göre çok azdır.
Mükemmel bir yüzey:
Boya yapılan yüzey parlaklık, yayılma, sararmama, dayanıklılık ve silinebilme özellikleri açısından mükemmel sonuçlar verir.
Yüksek pas direnci: Metallere rahatlıkla uygulanır. Pasa karşı dirençlidir.
Kolay temizleme: Uygulama esnasında oluşacak, dökülme veya hatalı boyalı yüzeyler ıslak bir bez ile rahatlıkla temizlenebilir.
Zararlı solventler içermez: İnsan ve çevre sağlığı açısından zararlı olan solventler içermez.
Yanmaz: Yanıcı parlayıcı değildir. İnceltme ve uygulama esnasında su kullanıldığından yangın riski taşımaz.
Çok az kokuludur: Rahatsız edici kokusu yoktur. Uygulamadan kısa bir süre sonra koku kaybolur.
Soğuk-Sıcak: Donma veya yüksek sıcaklıktan dolayı bozulmaz.

 Boya teknik detayı için tıklayınız.